Povinné jazykové předměty pro magisterské studenty na FSS
(prez. + kombi)

Imatrikulační ročníky do 2015/16

Mladší imatrikulační ročníky

Bez popisku

Podmínkou účasti u státní závěrečné zkoušky studentů prezenční i kombinované formy studia je doložení fakultou stanovené minimální jazykové kompetence (úroveň B2 podle společného evropského referenčního rámce pro jazyky – SERR) v akademickém a odborném jazyce v jednom z následujících jazyků: angličtina, francouzština, němčina, ruština, španělština.

Prokázání minimální jazykové kompetence je možné těmito způsoby:

I. a) Student má úspěšně absolvovaný některý z předmětů ukončených zkouškou:

  • angličtina – CJVA2B (prezenční Bc.), CJVA2M (prezenční Mgr.) a cjva2p (kombinovaní), francouzština - CJVF2B (Bc.) a CJVF2M (Mgr.), němčina – CJVN2B (prezenční Bc.), CJVN2M (prezenční Mgr.) a cjvn2p (kombinovaní), ruština (CJVR2BM) nebo španělština CJVS2B (Bc.) a CJVS2M (Mgr.).

I. b) V případě, že student žádný z výše uvedených předmětů dosud nezapisoval, absolvuje některý z nově nabízených předmětů:

a) angličtina pro akademické účely: CJVA101, CJVA102, CJVA103, CJVA104 (akademická angličtina obecná nebo zaměřená na určitou dovednost – psaní, prezentační dovednosti, popř. interkulturní komunikaci) nebo angličtina pro mediální studia a žurnalistiku (CJVA154); příp. CJVA401 nebo CJVA402 (akademická angličtina na úrovni C1);

b) cizí jazyk pro sociální studia: francouzština – CJVF402, němčina – CJVN402, ruština – CJVR402, španělština – CJVS402.

II. Student si nechá uznat jazykovou zkoušku či certifikát na úrovni B2, viz níže podmínky pro uznávání zkoušek.

Podmínky pro uznávání zkoušek a certifikátů

Jaké rozšiřující a přípravné jazykové předměty nabízíme?

Volitelné jazykové předměty

Máte dotaz?

Kontaktujte nás:
Tel.: 549 49 1917
cjv@fss.muni.cz

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.